Aktivnosti

Kobariška dolina

Le malokatera pokrajina ponuja v poletnem času toliko različnih možnosti za športno udejstvovanje kot je okolica Kobarida. Uživate lahko prav v vseh dimenzijah: v vodi, na zemlji in v zraku. Mehkoba travnatih planot, igrive sence sotesk in številnih slapov, ples barv v globokih koritih, kamnite čipke kraškega sveta, prekrasni razgledi, ki segajo do morja in še bi lahko naštevali. Poezija užitkov ob tem zajame vsakega, ki se odloči svoj dopust preživeti v Kobaridu. Vsak dan vas pričakuje druga dogodivščina, vsak dan druženje s prijaznimi ljudmi. Čeprav bo vaš dopust hitro minil, vam bo ostal nepozaben spomin, ki Vas bo vabil v eno najlepših alpskih dolin – na Kobariško.

Pohodništvo

Apartma Kobarid

Kobarid ponuja odlično izhodišče za vse tiste, ki so jim všeč gore in bi si radi to čudovito dolino ogledali z malce višje perspektive. Kobarid obkrožajo številni hribi in gore, ki so prepletene splaninskimi potmi. Najvišji vrh je Krn, ki kraljuje s svojimi 2244 metri in planincem ponuja obilo možnosti za daljše ture. Za tiste manj zahtevne sta v bližini še Matajur (1642m) in Breginjski Stol (1673m)

Kobarid je idealno izhodišče tudi za krajše sprehode ob reki Soči, in potepanje po bližnjih hribih. Za vse tiste, ki jih zanima zgodovina pa se bodo lahko podali po sledeh 1. svetovne vojne. Prav Kobarid je namreč bil priča eni najbolj odmevnejših bitk na Soški fronti, ostanki pa so še danes kot neme priče razmetani po okoliških hribih in gorah. Za vse ljubitelje zgodovine in narave je priporočljiv sprehod po Kobariški zgodovinski poti. 

Vzpon na Krn :: Apartma Kobarid Mines IB Krnsko Jezero :: Apartma Kobarid Mines IB Gamsi :: Apartma Kobarid Mines IB Pot ob Soči :: Apartma Kobarid Mines IB Pogorje Krna :: Apartma Kobarid Mines IB

Vodni športi

Smaragdna Soča daje mestu Kobarid še dodatno lepoto in zanimivost. Vsem tistim, ki si želijo aktivnega oddiha , imajo v Kobaridu številne možnosti preživljanja prostega časa. Sočo lahko spoznate v raftu ali mini raftu, če pa želite bolj osebnega stika z reko, se lahko spustite s kanujem ali kajakom. Za najbolj pristen stik z brzicami pa si lahko omislite hidrospeed. V kolikor potrbujete še več adrenalina, pa se lahko podate na soteskanje, kjer boste skakali preko slapov in tolmunov, ter premagovali struge Sušca, Mlinarice, Fratarce, Pršjaka ali Mrzlega potoka. Kot vidite lahko vsak dan lahko izberete drugo aktivnost.

Naj bo Vaš dopust prepojen z nepozabnimi trenutki na reko Sočo in njenimi skrivnostnimi tolmuni. Ko bo dopusta konec, Vam bo ostal nepozaben spomin na čudovito kobariško avanturo.

Soteskanje :: Apartma Kobarid Mines IB Kajak :: Apartma Kobarid Mines IB Rafting :: Apartma Kobarid Mines IB Hydrospeed :: Apartma Kobarid Mines IB Kajak :: Apartma Kobarid Mines IB

Ribištvo

Apartma Kobarid

Pesnik Simon Gregorčič, je smaragdno-zeleno Sočo poimenoval "Bistra hči planin". Soča je polna življenja v njenih živahnih brzicah in mirnih globinah. Ribiči z vsega sveta lahko edino tukaj čakajo na bogat ulov svetovno znane Soške postrvi (Salmo Trutta Marmoratus)

Soška postrv je bila pred leti edina postrvja vrsta, ki je naseljevala Sočo in njene pritoke. Sedaj pa je precej redka in ribiču predstavlja lep ulov. V Soči danes najdemo predvsem križance Soške postrvi, potočno postrv, šarenko,  potočnega glavača, lipana in še nekaj drugih vrst.

Ribolovna sezona traja od 1.4. do 31.10. Ribolov je dovoljen le z ribiško palico za muharjenje in z vabo, s trnekom brez zalusti ali s stisnjeno zalustjo. 

Soška postrv :: Apartma Kobarid Mines IB Muharjenje :: Apartma Kobarid Mines IB Muharjenje :: Apartma Kobarid Mines IB  Postrvi :: Apartma Kobarid Mines IB Muharjenje :: Apartma Kobarid Mines IB

Jadralno padalstvo in zmajarstvo

Kobarid, se nahaja v Soški dolini, ki je svetovno znana po ugodnih razmerah za letenje. Jadralno padalstvo se zaradi izjemno dobrih pogojev na tem območju hitro razvija. Kombinacija morja, ki je oddaljeno le 50 km in razgiban teren na severu (Julijske alpe - Triglavski narodni park) ustvarita idealne pogoje za jadranje, tako za začetnike, kot tudi za tiste malo bolj izkušene. Vzletišča Stol nad Breginjem (1000 m), Kuk nad Livkom (1248 m) in Kobala nad Tolminom (1080 m), omogočajo lepe panoramske skoke nad Soško dolino ali pa dolge "cross country" prelete v Julijskih alpah. Za tiste, ki ne letite a bi vseeno radi videli svet iz ptičje perspektive lahko izberete tandemski polet z izkušenimi jadralnimi padalci. Za pristajanje lahko uporabite dve pristajalni mesti v Kobaridu (234 m) in Tolminu (200 m). 

Na vsa vzletišča je možen dostop z avtomobilom, dopustno je letenje do 2.900 m nadmorske višine, ugodna termika omogoča XC prelete v smeri Italije, Bovca ali Bohinja. O kvaliteti območja priča dejstvo, da se je samo v zadnjih treh letih v Tolminu zvrstila vrsta državnih prvenstev, svetovno prvenstvo in tekmovanje za evropski pokal.

Zmaj :: Apartma Kobarid Mines IB Vzlet padalcev :: Apartma Kobarid Mines IB Pogled na Kobarid :: Apartma Kobarid Mines IB  Padalec :: Apartma Kobarid Mines IB Pogorje Krna :: Apartma Kobarid Mines IB

 Kolesarjenje

Gorsko Kolesarjenje

Kolesarjenje je zlasti poleti najprijetnejši šport, s katerim lahko poskrbite za svoje zdravje. Kolesarjenje lahko združite s krajšimi ali z daljšimi izleti v naravo. Uživajte na svežem zraku in prelepi okolici.

Za vožnjo s kolesom je v okolici Kobarida obilo možnosti. Raznolike poti po bližnjih hribih vam omogočajo tako turistično kolesarjenje kot divje adrenalinske spuste z gorskim kolesom. 

Kobarid z okolico ponuja nešteto možnosti za izvajanje čudovitih izletov z gorskimi kolesi. Gorsko kolo si lahko tudi izposodite. Na TIC-u v Kobaridu pa vas čakajo zgibanke in različni kolesarski vodniki z zemljevidi in opisi kolesarskih poti. 

Družinski izlet :: Apartma Kobarid Mines IB Na razpotju :: Apartma Kobarid Mines IB Hladna osvežitev :: Apartma Kobarid Mines IB  Kolesar :: Apartma Kobarid Mines IB Skupinski spust :: Apartma Kobarid Mines IB

Jahanje

Za jahanje sta vam v okolici Kobarida na razpolago dva jahalna centra oddaljena približno 2km, kjer si lahko si privoščite različne pustolovščine z vodnikom. Ježa v naravi po prečudovitih jasah in obronkih kobariških gričev, premagovanje ovir, razdalj, vožnja s kočijo - čari, ki jih ne smete zamuditi. Izberite si organizirano ježo ali individualno učenje ježe.

Možnosti za terensko jahanje so neštete. Kobarid z reko Sočo in njenimi prodnatimi bregovi, ter bližnja polja in gozdovi nudijo odlične možnosti za terensko ježo in sprostitev v naravi na konjskem hrbtu. Manjši vzponi in spusti, prostrani travniki, polja in peščenimi bregovi reke Soče, vam bodo pričarali nepozabne užitke. 

Jahanje :: Apartma Kobarid Mines IB Kavboj :: Apartma Kobarid Mines IB Hladna osvežitev :: Apartma Kobarid Mines IB  V galopu :: Apartma Kobarid Mines IB Vrnitev domov :: Apartma Kobarid Mines IB

Lenarjenje ob reki Nadiži ali Soči

Kobarid leži v prelepi dolini, ki sta jo ustvarili reki Soča in Nadiža. Soča je s svojo lepoto očarala že marsikaterega obiskovalca, saj poleg adrenalinskih športov na njenih brzicah, ponuja tudi prijetno osvežitev v poletnih dneh. Njene prodnate bregove polnijo obiskovalci, ki si želijo miru in hladne osvežitve v smaragdnem objemu reke Soče. 

Reka Nadiža je priljubljena kopalna destinacija, saj v svojih kristalno čistih tolmunih poleti dosega temperature med 22 in 24 stopinjami. Za dostop do reke so vam na voljo urejena parkirišča, kjer lahko pustite svoje jeklene konjičke. Dopust preživet ob Nadiži ali Soči je po mnenju številnih obiskovalcev boljši kot na morju.

 

Poležavanje ob Nadiži :: Apartma Kobarid Mines IB Družinska osvežitev :: Apartma Kobarid Mines IB Pod mostom :: Apartma Kobarid Mines IB  Vabljiva Soča :: Apartma Kobarid Mines IB Srečna družinica :: Apartma Kobarid Mines IB  

Golf

Ljubiteljem golfa je na voljo čudovito golf igrišče z devetimi luknjami.

Obstoječe 10 let staro igrišče, ki je imelo 3 luknje, so posodobili in razširili, tako da ponuja igro na devetih luknjah. Kot prvi v Sloveniji uvajajo igro s petih različnih odbijališč. Odbijališča so postavljena po USGA standardih glede na znanje igralca. Tako lahko moški in ženske uporabljajo po tri različna odbijališča. Taka postavitev odbijališč pomeni, da omogoča začetnikom lažjo igro, dobrim igralcem in profesionalcem pa bolj zahtevno in zanimivo igro. Na ta način so združili pet različnih načinov igre v enem igrišču, kar zajame celoten spekter igralcev.

Svetovno znani oblikovalci igrišč so z domačimi sodelavci pri prenovi golf igrišča izhajali iz naravne konfiguracije terena neposredno pod slovenskim najvišjim smučiščem Kaninom, tako da je grajeno po najzahtevnejših standardih. Vzdrževanje je ekološko naravnano, saj ne bodo uporabljali škodljivih kemičnih sredstev za rast trave.

Zemljevid igrišča :: Apartma Kobarid Mines IB Golf fairway :: Apartma Kobarid Mines IB Putting :: Apartma Kobarid Mines IB  Začetni udarec :: Apartma Kobarid Mines IB Green :: Apartma Kobarid Mines IBPreživite nepozaben dopust - Rezervirajte svoj termin SEDAJ!

 
 

Kontaktni podatki

Apartma Kobarid: Mines IB

Gregorčičeva ulica 6
5222 Kobarid

Kontaktna oseba:
g. Lapajne
+386 (0)40 511 220